За Фондацията

„Три жени“ е фондация с идеална цел, идеята и енергията за която се раждат в първите дни на пандемията от COVID-19 в България.

Фондацията е учредена през 2020 г. от Сибина Григорова, Кръстина Стефанова и Десислава Олованова. Трите ръководят безвъзмездно организацията, посветена на значими каузи, които водят обществото към позитивна промяна или подпомагат хора и общности в сложни или критични ситуации.

Фондацията „Три жени “ днес многократно надхвърля капацитета на трите си учредителки и се подпомага от безценната помощ на компании, съмишленици, приятели и медии. Името й отразява силата на „заразното добро“, което може да тръгне от една малка група хора и да вдъхнови и приобщи съмишленици към всеотдайна работа за нуждаещи се общности.

Реализираните и активните в момента кампании на Фондацията може те да разгледате тук.

Екип

Сибина Григорова
Журналист с дългогодишен опит в българските медии. Интересува се от политика и тенис. Можете да я чуете в седмичния подкаст на основаната от нея и съпруга ѝ медия “Булевард България” – „Животът и други неща“.
Десислава Олованова
Рекламен експерт с 20-годишен опит в областта на рекламата и комуникациите, управител на агенция McCann Sofia. Заедно с агенцията през 2021 г. печели първия български “Лъв” от Кан (Cannes Lion). Призът е за кампанията Booktrips.
Кръстина Стефанова
Маркетингов експерт с над 15 години опит, основател и съсобственик на компания за интериорен дизайн Workspace. Работи по проекти в сферата на предприемачеството, интериорен и продуктов дизайн.

За дарителската си дейност Сибина, Кръстина и Десислава са отличени с приза „Достойни българи“ в едноименната национална инициатива (“24 часа” и партньори), както и с отличието „Жена на годината“ в категория “Социални дейности”.

Днес „Три жени“ работи с енергията и отделеността не само на трите си основателки, но и на нови съмишленици в лицето на:

Кристина Деспотова
Кристина Деспотова е културолог по образование, но последните години работи като продуцент в сферата на киното и рекламата.
Лилия Цачева
Лилия Цачева е политически журналист - по сърце и по занаят, един от авторите в проекта “Черна книга на правителственото разхищение”. И е пътешественик по душа. Вярва, че думите са най-скъпи, когато разказват истории за добро.
Десислава Векилска
Десислава Векилска има дългогодишен и богат опит в рекламата и комуникациите. Винаги е в търсене на вдъхновение и проекти, провокиращи обмен на нови и любопитни гледни точки в сферата на културата и изкуството, социално отговорни проекти, човешки права.
София Коен
София има над 20 години опит в рекламата и маркетинга, натрупан в български и международни компании. През последните 7 години тя се занимава активно с обществена дейност изпълнявайки два последователни мандата като Председател на Религиозната общност на евреите в България.

Мисия

Функциониращо и солидарно гражданско общество

Визия

Да върнем на българите вярата в собствените им възможности да променят страната си към по-добро.

Ценности

Доверие Грижа Сигурност Солидарност Общност