КОМПАС

Помощ за Украйна

Съпричастен си с ужаса, който изживява Украйна и много искаш да помогнеш с каквото можеш. Или се нуждаеш от помощ.

Стотици са дарителските кампании и у нас, и по света – и за хуманитарна помощ, и за финансови дарения, и за настаняване на бежанци. Затова направихме “Компас”.

Събрахме на едно място активните дарителски кампании и инициативи, достъпни в България – и в помощ на Украйна, и в помощ на бежанците от Украйна. Разделихме ги в категории – като на компас, в който всяка от посоките води до нечие сърце, живот, спасение.

*Ако сме пропуснали Вашата инициатива в помощ на Украйна, пишете ни на office@threewomen.bg, за да актуализираме съдържанието. Списъкът е динамичен, помагайте ни да бъде актуален.

Моля ви, доверявайте се на легитимни кампании, проучвайте внимателно и в случай на съмнение, подайте сигнал към компетентните органи.

По кампанията безвъзмездно работят Кръстина Стефанова, Сибина Григорова, Десислава Олованова, Кристина Деспотова, София Коен, Десилава Векилска, Лилия Цачева и др. Повече за екипа виж тук.

Български организации за помощ

Чуждестранни организации за помощ

Болници и медицински центрове за помощ в БГ

София

УМБАЛ „Света Анна“

УМБАЛ „Света Анна“ предлага безплатни прегледи за бежанци. Прегледите ще се осъществяват във всички налични кабинети, от висококвалифицирани лекари с всички налични в болницата специалности.

Болница „Лозенец“

Болница „Лозенец“ осъществява безплатни прегледи на пристигащите у нас украински граждани – деца и възрастни.

Виж още:

Мисия “Нов приятел”

Нека помогнем на украинските деца, бягащи от войната – да се почувстват на сигурно място. 
Включи се

Пункт за хумантирана помощ

В пункта ежедневно се събират необходимите стоки за хората, затворени в Украйна Приключила

#БългарияЗаУкрайна: Парична помощ

Кампания за парична помощ за бежанците в България. В повечето случай това са самотни майки с деца, ежедневни разходи, които не могат да посрещнат сами. Можете да помогнете и на хората, останали във войната.
Дари сега