Начало > Помогни на Украйна > ПОМОЩ ОТ БГ КЪМ УКРАЙНА – Храни и стоки

ПОМОЩ ОТ БГ КЪМ УКРАЙНА – Храни и стоки

Time Heroes / Център за бесарабските българи в България

Организацията събира и изпраща дрехи (мъжки, дамски и детски) и продукти от първа необходимост и за първа помощ към Украйна – лекарства, превързочни материали, консервирани и пакетирани храни и др.

Актуалните кампании се обявяват периодично.

Мати Украйна

Събиране на даренията за Украйна, координация на пратките. Даренията се събират по банкова сметка, през „Платформата“ или с дарителски SMS с кодова дума DMS MATI UKRAINA номер 17 777 на трите мобилни оператора.

Титуляр: СУОБ “Мати Украйна”, Банка: Уникредит Булбанк IBAN: BG79UNCR70001522046600 BIC: UNCRBGSF Всеки превод или внасяне на суми при наличие на основание за плащане с текст “ДАРЕНИЕ –ПОМОЩ ЗА УА” (украинска армия и самоотбрана) или “ДАРЕНИЕ – помощ за бежанци” са освободени от такси и комисиони.

Български червен кръст

БЧК набира материални и финансови дарения в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна. Набиране на финансови средства: всеки може да помогне със SMS на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори (1 лв.) или по банкова сметка; Набиране на материални дарения – Нови дрехи и обувки – мъжки, дамски и детски; – Ново спално бельо; – Нови / или много запазени топли завивки (и одеала); – Хигиенни материали (дезинфектанти; мокри кърпи; пакетчета кърпички; памперси за бебета; дамски превръзки; сапун; шампоан; душ гел; паста за зъби; четка за зъби) – Палатки, фенери, батерии, генератори.

Титуляр: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ; Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД; IBAN: BG23UNCR76301077778563; Основание: За пострадалите от конфликта в Украйна

  • бул. "Джеймс Баучер" 76 1407 София България
  • https://www.redcross.bg
  • тел. 08001 1466 - Контактен център за подкрепа

Фондация „За доброто“

„За доброто“ координира пункт за дарения в подкрепа на Украйна, детски център за децата на бежанците и събира финансови дарения за покупка на консумативи, храна, лекарства, настаняване на бежанците в България, и др. Фондацията набира и доброволци за помощ в разпределителния пункт.

За дарения по сметка на Фондация „За Доброто“: IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388 Титуляр: Фондация „За Доброто“ Основание: подкрепа за Украйна/Украйна. Линк за дарения в „Платформата

Предай нататък!

Фондацията събира финансови дарения за закупуване на лекарства, бебешки храни и памперси – по банков път или с директно плащане през сайта за дарения. Закупените стоки ще бъдат транспортирани до границата на Украйна с Румъния и ще бъдат предадени на местна неправителствена организация или официално лице.

Титуляр: Фондация Предай Нататък Банка: Уникредит IBAN: BG92UNCR70001523955423 Основание: „Заедно за Украйна“