Начало > Помогни на Украйна > ПОМОЩ В БЪЛГАРИЯ – Правна помощ

ПОМОЩ В БЪЛГАРИЯ – Правна помощ

Мати Украйна

Събиране на даренията за Украйна, координация на пратките. Даренията се събират по банкова сметка, чрез „Платформата“ или с дарителски SMS с текст DMS MATI UKRAINA на номер 17 777 на трите мобилни оператора.

Титуляр: СУОБ “Мати Украйна”, Банка: Уникредит Булбанк IBAN: BG79UNCR70001522046600 BIC: UNCRBGSF Всеки превод или внасяне на суми при наличие на основание за плащане с текст “ДАРЕНИЕ –ПОМОЩ ЗА УА” (украинска армия и самоотбрана) или “ДАРЕНИЕ – помощ за бежанци” са освободени от такси и комисиони.

BG4UA.COM

Организира транспорт в България, транспорт извън България, настаняване в София, Пловдив, Бургас, Варна и други градове, финансова помощ, правна помощ, медицински услуги, търсене и намиране на работа, преводачески услуги, помощ за деца

Български Хелзински Комитет

БХК предоставя важна правна информация за бежанци,идващи от Украйна. Достъпна на български, руски и украински езици. Отворена е и телефонна линия за консултации.

Legal Masters – адвокатска практика

Юристите предоставят безплатна правна помощ на украински граждани, пристигнали в България, за процедури и съдебни производства, касаещи бежанския им статут.

Center for Legal Aid „Voice in Bulgaria“

Правна помощ за бежанци.

Дарения тук.

Георгиев и Петров – адвокатско дружество

Правна помощ за бежанци