Начало > Помогни на Украйна > ПОМОЩ В БЪЛГАРИЯ – Храни и стоки

ПОМОЩ В БЪЛГАРИЯ – Храни и стоки

Time Heroes / Център за бесарабските българи в България

Организацията събира и изпраща дрехи (мъжки, дамски и детски) и продукти от първа необходимост и за първа помощ към Украйна – лекарства, превързочни материали, консервирани и пакетирани храни и др.

Актуалните кампании се обявяват периодично.

Мати Украйна

Събиране на даренията за Украйна, координация на пратките. Даренията се събират по банкова сметка, чрез „Платформата“ или с дарителски SMS с текст DMS MATI UKRAINA на номер 17 777 на трите мобилни оператора.

Титуляр: СУОБ “Мати Украйна”, Банка: Уникредит Булбанк IBAN: BG79UNCR70001522046600 BIC: UNCRBGSF Всеки превод или внасяне на суми при наличие на основание за плащане с текст “ДАРЕНИЕ –ПОМОЩ ЗА УА” (украинска армия и самоотбрана) или “ДАРЕНИЕ – помощ за бежанци” са освободени от такси и комисиони.

Български червен кръст

БЧК набира материални и финансови дарения в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна. Набиране на финансови средства: всеки може да помогне със SMS на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори (1 лв.) или по банкова сметка; Набиране на материални дарения – Нови дрехи и обувки – мъжки, дамски и детски; – Ново спално бельо; – Нови / или много запазени топли завивки (и одеяла); – Хигиенни материали (дезинфектанти; мокри кърпи; пакетчета кърпички; памперси за бебета; дамски превръзки; сапун; шампоан; душ гел; паста за зъби; четка за зъби) – Палатки, фенери, батерии, генератори.

Титуляр: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ; Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД; IBAN: BG23UNCR76301077778563; Основание: За пострадалите от конфликта в Украйна

  • бул. "Джеймс Баучер" 76 1407 София България
  • https://www.redcross.bg
  • тел. 08001 1466 - Контактен център за подкрепа

Фондация „За доброто“

„За доброто“ координира пункт за дарения в подкрепа на Украйна, детски център за децата на бежанците и събира финансови дарения за покупка на консумативи, храна, лекарства, настаняване на бежанците в България, и др. Фондацията набира и доброволци за помощ в разпределителния пункт.

За дарения по сметка на Фондация „За Доброто“: IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388 Титуляр: Фондация „За Доброто“ Основание: подкрепа за Украйна/Украйна. Линк за дарения в „Платформата

Група „Допомога українським біженцям в Болгарії/Помощ за украинските бежанци“

Координация и връзка между доброволците в България и бежанците от Украйна – транспорт, настаняване, работа, дрехи, продукти от първа необходимост

Помощ за бежанците от Украйна

Координация и връзка между доброволците в България и бежанците от Украйна – транспрт, настаняване, работа, дрехи, продукти от първа необходимост

Карин Дом и Украински Културен Институт, Варна

Карин дом събира дарения за посрещане на нуждите на бежанците, които пристигат във Варна. Ето от какво има най-голяма нужда в момента: – памперси; – адаптирани млека, каши, пюрета; – бутилирана вода; – мокри кърпи; – дамски и детски зимни якета; – завивки.

Пункт за събиране на дарения: всеки делничен ден от 08:30 до 16:00ч в Карин дом (клуб на родителите)

  • Местност Свети Никола, Вила Станчов ПК 104 Варна 9010, България
  • 052 302 518
  • 0878 302 518
  • karindom@karindom.org

Читалище „Месемврия“- Несебър

Читалището събира парични и целеви дарения (дамски и мъжки дрехи и обувки, лекарства). Информациата за приоритетните нужди се актуализира всеки ден.

MIAM

Кетъринг компанията доставя топла вечеря на бежанци в София

OLX

Платформата има рубрика със специални обяви за помощ на бежанци – дрехи, детски стоки, работа, настаняване и др.