Начало > Помогни на Украйна > ПОМОЩ ПРЕЗ ЧУЖДЕСТРАННИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА УКРАЙНА – Финансови дарения

ПОМОЩ ПРЕЗ ЧУЖДЕСТРАННИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА УКРАЙНА – Финансови дарения

Министерство на отбраната на Украйна

Министерството на отбраната събира средства за логистична и медицинска поддръжка на въоръжените сили на Украйна. Поради законови причини не приемат средстава през Webmoney, PayPal или виртуални борси.

Beneficiary Customer:

The Ministry of Defence of Ukraine, 6, Povitroflotskiy Pr., Kyiv, Ukraine, 03168

IBAN: UA963223130000025307010029738

Currency of Bank Account: US dollars; Euro; British Pound sterling; Swiss francs; Canadian dollars; Polish zloty; Czech crowns; Russian roubles; Australian dollars.

Bank Name: JOINT STOCK COMPANY «THE STATE EXPORT-IMPORT BANK OF UKRAINE» Bank Address: 127, Antonovycha Str., Kyiv, Ukraine, 03150 Bank SWIFT Number: EXBSUAUX Setting of payment (Obligatory Remittance Information): Donation for the logistic and medical support of the Armed Forces of Ukraine (UA458201720313281002302018611)

Национална банка на Украйна

Националната банка на Украйна разполага със специална сметка за подкрепа на въоръжените сили на страната след началото на военната агресия на Русия.

Пълна информация за сметките в различни валути:

За подкрепа на военните

За хуманитарна помощ на пострадалите украинци

Световна програма по прехраната към ООН

Организацията на ООН предоставя хранителни продукти и спешна помощ на децата и семействата, засегнати от войната, които се намират в Украйна и в съседните страни.

Госпітальєри Госпитальеры Hospitallers

Доброволческа организация на парамедици, които помагат на пострадалите на фронта, евакуират ранените към болници, помагат за възстановяването и др.

Пълна информация за банковите сметки тук.

Фондация „Повернись живим „Световна програма по прехраната към ООН

Организацията събира дарения за войниците в Украйна.

Пълна информация за даренията тук .

Украински Червен Кръст

Организацията събира парични дарения онлайн за предоставяне на първа помощ

Фондът на ООН за населението

Организацията на ООН събира дарения за жените и момичетата, които са засегнати от кризата в Украйна, като доставя медицински продукти от първа необходимост на майки и бременни жени.

Hope for Ukraine

Организацията в САЩ от години помага на семействата на войници, деца, пострадали от вoйната и др.

Razom’s Emergency Response

Организацията Razom е създадена от 2014 г. в подкрепа на демократичните реформи в Украйна. В момента координира покупките и доставянето на медицински стоки за критични ситуации в Украйна.

Sunflower for Peace

Индивидуална дарителска кампания за закупуване и доставка на тактически раници с комплекти за първа помощ до парамедици и лекари на фронта.

Revived Soldiers Ukraine

Американска благотворителна организация, оказваща медицинска и социална помощ на ранени във военните действия в Източна Украйна, включително на войници, жени и деца.

Kyiv Independent

Дарителска група в Patreon в подкрепа на независимата журналистика в Украйна

ARMY SOS

Украинска инициатива в подкрепа на армията. Купуват боеприпаси, щитове, комуникационни и разузнавателни средства, униформи и храна. Доставят ги директно до войниците.

Phoenix Wings

Украинска фондация, предоставяща на армията защитно облекло, униформи и несмъртоносни предпазни средства като бронежилетки и каски, както и лечение за ранени войници.

Monobank

Банката набира средства общо за подкрепа на засегнатите от войната, и в частност за армията

Nova Poshta

Организацията транспортира безплатно хуманитарни помощи в Украйна и в чужбина и подкрепя доброволците от отбраната на Украйна. Събира и финансови дарения за поддръжка на тази дейност.

United Help Ukraine

Организацията събира парични дарения за хуманитарна помощ на фронта.

UNHCR

Организация на ООН за бежанците